En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
örgüların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin binalmasına destur verilmektedir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve katkısızlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan araştırmalar, yangın esaslangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet süresince vaka yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla binaların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece yapılardan çıkış imkânsız evet. En düzgün dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Binaların örgüsına şık kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi mevki anında bapnın muhtemel olan en azca mevsim kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayeste faziletli kaliteli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve tarz şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Mafevkda arz meydan özellikler; yangın baplarında nokta düzlük uran özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının vaziyet alması da zorunu kılınmıştır.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Kanatlar ortamında münasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain hamil yangın kapısı plakaları mevcuttur.